Rubén Trincado arduradun duela, Mirador de Uliako sukaldea sukaldaritza ebolutibo eta berritzailea da, konplexurik gabea. Sukaldaritza tradizionalaren zati bat, errespetatuz, baina mahaikidearen harridura bilatzen duten teknika eta zapore berriak gehituz.

Filosofia

Nondik gatozen jakin behar dugu nora goazen jakiteko

Mirador de Uliako sukaldean sukaldaritza tradizionaletik abiatuta egiten dugu lan, errespetua mantenduz, baina gauzak etengabe zalantzan jarriz. Hausnartzen dugu, pentsatzen dugu... tradizioa errespetatzen dugu hura fusionatuz, kanpoan gauza berriak bilatu eta egokituz. Sustraiei begira, baina beti eboluzionatuz.

Produktua

Hurbiltasun-produktua eta gune urdinak

Produktua oso garrantzitsua da, gure sukaldaritzaren oinarria da. Bertako produktua errespetatzen dugu eta gure plateretan balioa ematen diogu, bertako ekoizleekin lan egiten dugu beti, hemen aurkitu ezin ditugun produktuak eskuratzean izan ezik. Baina, era berean, bidaiatu, ikasi eta produktuak ekartzen ditugu. Gure interesa planetako "gune urdinetan" finkatuz, dieta jakin bati edo produktu osasungarri jakin batzuen kontsumoari lotutako gizakiaren bizi-luzetasun handiena dutenetan.

Upeltegia

Aldea markatzen duten usainak eta zapore lokalak

Bertako produktuak gure mahaian leku pribilegiatua izan behar duela uste dugu, eta hori gure upeltegira zabaldu dezakegu. Horregatik, gure kartarekin ezin hobeto uztartzen diren upeltegietako ardoen eta ekoizle txikien aukeraketa zabala eskaintzen dugu, zure ahosabaiak esperientzia honetaz are gehiago goza dezan.

Dena etengabe zalantzan jartzen eta galdetzen dugu

Eta, gainera, apustu ezberdina

Mirador de Ulian aukera begano eta begetarianoen aldeko apustua egiten dugu, zeinetan gertuko eta sasoiko produktu freskoa funtsezkoa baita. Munduak eboluzionatu egiten du eta goi-mailako sukaldaritzak ere egin behar du.